19/12/10

«Τo πιο εθιστικό» παιχνίδι


Σε 42 εκατ. συσκευές έχει εγκατασταθεί το Angry Birds
Την εκτίμηση ότι τα παιχνίδια θα αποτελέσουν ένα βασικό κομμάτι της αγοράς των κινητών τηλεφώνων και δη των smartphones, δείχνει να επιβεβαιώνει η εντυπωσιακή πορεία που ακολουθεί το Angry Birds.
Προϊόν της φινλανδικής Rovio Mobile, το Angry Birds έχει καταφέρει να έχει εγκατασταθεί σε 42 εκατ. συσκευές, όταν στις 10 Δεκεμβρίου γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια.
Δεν είναι τυχαίο ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θεωρείται ό,τι πιο εθιστικό έχει κυκλοφορήσει από την εποχή του Tetris και η Rovio Mobile χαρακτηρίζεται ως μία εταιρεία που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο των κινητών τηλεφώνων.
Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι η δημιουργός εταιρεία δείχνει πως μπορεί να εκμεταλλευτεί κάποιος τις δυνατότητες της διαφήμισης στο κινητό (mobile advertising).
Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι η Rovio Mobile έχει έσοδα της τάξεως του 1 εκατ. δολαρίων το μήνα από την προβολή διαφημίσεων κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, εφόσον ο χρήστης έχει επιλέξει να «κατεβάσει» τη δωρεάν έκδοση του Angry Birds.
Σημειωτέον πως το Angry Birds κοστίζει 0,99 ευρώ (ή δολάρια ανάλογα με τη χώρα) για το iPhone, οπότε οι Φινλανδοί δημιουργοί έχουν έσοδα και από εκεί.
Πηγή: Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου