20/12/10

Δωρίστε μας σχολείο


Για χριστουγεννιάτικο δώρο θέλουν... ένα σχολείο οι μαθητές του Λυκείου Φιλύρου στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια κάνουν μαθήματα στο παμπάλαιο και ακατάλληλο κτίριο όπου στεγαζόταν κάποτε η κοινότητα. 
Το νέο σχολείο που τους υποσχέθηκαν το 2006 είναι ακόμη «υπό κατασκευή» γιατί διακόπηκε η χρηματοδότηση.
Ετσι, την επόμενη Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου, τα παιδιά αποφάσισαν μαζί με τους γονείς τους να μετατρέψουν την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη σχολική γιορτή σε διαμαρτυρία. Αντί για κάποια σχολική αίθουσα, θα τη διοργανώσουν στο προαύλιο του υπό ανέγερση κτιρίου, προσκαλώντας συμβολικά... τον νομάρχη, τον δήμαρχο και τους τοπικούς βουλευτές, τους οποίους θεωρούν υπεύθυνους για την καθυστέρηση.

Η υπόσχεση
«Το Μάιο του 2006 αναγγέλθηκε από τον αντινομάρχη Παιδείας, Διονύση Ψωμιάδη, η ίδρυση και κατασκευή Λυκείου στο Φίλυρο. Η ίδρυση του Λυκείου πραγματοποιήθηκε το σχολικό έτος 2006-2007 και από τότε οι μαθητές στεγάζονται προσωρινά στο ακατάλληλο κτίριο της πρώην κοινότητας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Το συγκεκριμένο σχολείο επρόκειτο να κατασκευάσει η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, που όμως έχει δηλώσει από καιρό ότι «δεν υπάρχουν άλλα χρήματα». Υπό αυτές τις συνθήκες, ο εργολάβος σταμάτησε την κατασκευή, αφήνοντάς το στη μέση.
«Το σχολείο είναι στον αέρα. Κανείς δεν γνωρίζει να μας δώσει μια σαφή απάντηση για την αποπεράτωσή του. Η νομαρχία και ο δήμος δεν έχουν ιδέα τι θα γίνει από 1ης Ιανουαρίου με τον "Καλλικράτη". Πού θα πάνε οι χρηματοδοτήσεις, ποιος θα έχει την αρμοδιότητα. Επρεπε να έχουμε σχολείο από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως μας είχαν υποσχεθεί, αλλά δεν βλέπουμε να το έχουμε ούτε τον άλλο Σεπτέμβρη», ανέφερε στην «Ε» η πρόεδρος τους Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Μαρία Σέρτη.
Πηγή: Ελευθεροτυπία (Ν.ΦΩΤ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου