11/12/10

«Wiki-πόλεμος» σαρώνει το Ίντερνετ


Το Facebook και το Twitter διέγραψαν τους λογαριασμούς ακτιβιστών που έβαλαν στο στόχαστρο τον ιστότοπο της Visa καθώς και άλλους που επιχείρησαν να αποκλείσουν την πρόσβαση στην ιστοσελίδα του WikiLeaks, ύστερα από τη δημοσιοποίηση αμερικανικών μυστικών διπλωματικών εγγράφων. 
Την ίδια ώρα, όμως, έγινε γνωστό ότι το εργαλείο μέσω του οποίου γίνονται οι επιθέσεις κατά ιστοσελίδων που θεωρούνται εχθρικές στο WikiLeaks, κατέβηκε από χρήστες 31.000 φορές, σύμφωνα με το BBC- αριθμός που πιστεύεται ότι είναι ενδεικτικός και του ενδιαφέροντος που υπάρχει υπέρ του συγκεκριμένου ιστότοπου.
Ειδικοί σε θέματα υπολογιστών προειδοποίησαν πάντως τους χρήστες να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο εργαλείο.
Το εργαλείο που χρησιμοποιεί η οργάνωση Anonymous, από τις βασικές στο πλευρό του WikiLeaks, είναι γνωστό ως LOIC. Όταν ένα άτομο το εγκαθιστά στον υπολογιστή του, εντάσσει το κομπιούτερ του στην υπηρεσία κάποιου άλλου, βομβαρδίζοντας στη συνέχεια τους στόχους του- άλλες ιστοσελίδες- με διάφορα στοιχεία, όπως spam.
Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά ενός νέου είδους πολέμου, πολυδιάστατου, που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο Ίντερνετ.

Εκπρόσωπος της Anonymous, δήλωσε ότι είναι πιθανό να γίνουν και άλλες επιθέσεις σε αντίποινα στις προσπάθειες να αποκλειστεί ο ιστότοπος του ιδρυτή της WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ.
«Όλο και περισσότεροι συμμετέχουν στην εκστρατεία μας», επισήμανε ο εκπρόσωπος Coldblood της Anonymous. «Η οργάνωση Anonymous έβαλε στο στόχαστρο κυρίως εταιρίες που αποφάσισαν για τους δικούς τους λόγους να μην ασχολούνται με το WikiLeaks. Στους βασικούς στόχους περιλαμβάνονται τα σάιτ των Amazon, MasterCard, Visa και PayPal».
Ο ίδιος τόνισε ότι πλέον δεν μιλάμε για συμβατικό πόλεμο: «Είναι ένας πόλεμος στοιχείων αυτός. Προσπαθούμε να κρατήσουμε το Ίντερνετ ελεύθερο και ανοιχτό στον καθένα, όπως ακριβώς ήταν πάντα».
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Τζούλιαν Ασάνζ, ο οποίος προφυλακίστηκε στο Λονδίνο για εναντίον του ένταλμα από τη Σουηδία (εξαιτίας κατηγοριών για σεξουαλικά εγκλήματα), αρνήθηκε ότι ο ιδρυτής του WikiLeaks έδωσε εντολή για τις επιθέσεις.
Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου