8/12/10

Οι αποκαλύψεις δεν θα σταματήσουν, έρχεται η σειρά της Ελλάδας, διαμηνύει ο εκπρόσωπος του Wikileaks

«Η ροή των διαρροών δεν πρόκειται να αλλάξει» διαμηνύει με δήλωσή του στα Νέα ο εκπρόσωπος του Wikileaks Κριστίν Χράφνσον, προειδοποιώντας πως «κατά τη διάρκεια των ερχόµενων εβδοµάδων θα υπάρξουν μεγάλες αποκαλύψεις για τα περισσότερα κράτη», μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. 

Στον ιστότοπο, άλλωστε, έχουν ήδη διαρρεύσει 1.385 τηλεγραφήματα από την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη. 
Το in.gr και Το Βήμα σε συνεργασία με το ThePressProject.gr σας προσφέρουν με μια νέα εφαρμογή προβολής και μετάφρασης των αποκαλύψεων του Wikileaks. Μέσα από την εφαρμογή αυτή θα παρουσιάζονται οι σημαντικότερες αποκαλύψεις που αφορούν στην Ελλάδα, και δίνεται στους αναγνώστες η δυνατότητα να μεταφράσουν οι ίδιοι τα έγγραφα, ώστε να ενημερωθεί για το περιεχόμενο τους το ευρύτερο ελληνικό κοινό.

«Πολύ σύντοµα, ίσως σε μερικές εβδοµάδες, θα αρχίσουµε να δίνουµε στη δηµοσιότητα τα τηλεγραφήµατα που προέρχονται από την αµερικανική πρεσβεία στην Αθήνα και το προξενείο στη Θεσσαλονίκη. Όµως μη με ρωτήσετε για το περιεχόµενό τους ή τι αποκαλύπτουν. Με τη δηµοσίευσή τους θα τα μάθετε όλα μέσα σε λίγο καιρό από τώρα» υποστηρίζει. 
Αναφερόμενος στη σύλληψη ή -κατ' άλλους- στην παράδοση του Τζούλιαν Άσαντζ στην Σκότλαντ Γιαρντ, ο Χράφνσον επισημαίνει ότι οι δικηγόροι του Wikileaks βρίσκονταν σε διαπραγµατεύσεις µε τη βρετανική αστυνοµία πριν ακόµη εκδοθεί το τελευταίο ένταλµα σύλληψης και ο Άσαντζ είχε επιλέξει να προχωρήσει στη συνάντηση που κανονίστηκε µε δική του πρωτοβουλία. 
«Ο όρος παράδοση δεν είναι σωστός. Η συνάντηση ήταν µέρος µιας διαδικασίας συζητήσεων που έχουν αρχίσει µεταξύ των δικηγόρων και των αρχών» εξηγεί.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου