14/12/10

Xειρόγραφο του Μπομπ Ντίλαν πουλήθηκε αντί 422.500 δολ.


Το χειρόγραφο του "The Times They Are A-Changin", ένα από τα πιο διάσημα τραγούδια του Μπομπ Ντίλαν στη δεκαετία του 60, πουλήθηκε σήμερα σε δημοπρασία στη Νέα Υόρκη στο ποσό των 422.500 δολαρίων, ανακοίνωσε ο οίκος Sotheby's.

O αμερικανός συλλέκτης Ανταμ Σέντερ, ιδιοκτήτης των αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου Exis Capital, ήταν εκείνος που πλειοδότησε και εξασφάλισε το διπλό φύλλο χαρτί, όπου οι στίχοι είναι γραμμένοι με μολύβι από το χέρι του τραγουδιστή, χωρίς μουσικές νότες. Το χειρόγραφο είχε εκτιμηθεί από 200.000 έως 300.000 δολάρια.
Το τραγούδι έδωσε τον τίτλο του στο τρίτο άλμπουμ του τραγουδιστή και συνθέτη, σύμβολο της αμφισβήτησης τη δεκαετία του 60 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το άλμπουμ αυτό που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1964, ασχολείται με το ρατσισμό, τη φτώχεια, την πολιτική δέσμευση και τις κοινωνικές αλλαγές.

Ο Μπόμπ Ντίλαν, ο οποίος θα γίνει 70 ετών τον Μαΐου και συνεχίζει να ηχογραφεί τραγούδια, επέστρεψε στο μπλουζ τα τελευταία χρόνια. Πρόσφατα ολοκλήρωσε περιοδεία στις ΗΠΑ που έγινε ενθουσιωδώς δεκτή από τους κριτικούς και το κοινό.
Πηγή: Ναυτεμπορική (Χ.ΚΩ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου