11/1/11

Ψάχνουν 417.000 ευρώ για λειτουργικές δαπάνες σχολείων

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Τρικκαίων κ. Χρήστου Λάππα,  417.000 ευρώ που δόθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο δήμο Τρικκαίων για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών έτους 2010 των σχολικών μονάδων του δήμου, αγνοούνται, ή όπως ο ίδιος εξήγησε, πήραν άλλους δρόμους…
 Ειδικότερα ο νέος δήμαρχος ανέφερε πως την τελευταία στιγμή όπως πληροφορήθηκε από τον υπεύθυνο των οικονομικών υπηρεσιών του δήμου Τρικκαίων, το ποσό των 417.000 ευρώ, με προφορική εντολή του απερχόμενου δημάρχου έχει διοχετευθεί προς άλλους δρόμους, τους οποίος η νυν δημοτική αρχή προσπαθεί να τους εντοπίσει. Έτσι, πρόσθεσε ο κ. Λάππας εμείς δεν έχουμε να διαθέσουμε αυτά τα χρήματα παρότι είναι ξεκάθαρο και σαφέστατο το έγγραφο το οποίο μεταξύ άλλων σημειώνει: 
«Οι ΟΤΑ παρακαλούνται να μεριμνήσουν για την άμεση απόδοση των πιστώσεων στις σχολικές επιτροπές αρμοδιότητάς τους…». Ωστόσο ο κ. Λάππας δεν παρέλειψε να υποστηρίξει ότι αν δεν βρεθούν έγκαιρα οι ανάλογες πιστώσεις κινδυνεύουν τα σχολεία του δήμου να μείνουν χωρίς θέρμανση με ότι αυτό συνεπάγεται για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.
Πηγή: εφημερίδα  Η ΕΡΕΥΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου