23/1/11

Δικαστήριο τιμώρησε πατέρα επειδή πίεζε τα παιδιά του να …διαβάζουν


Δικαστήριο της Μελβούρνης αποφάσισε να αφαιρέσει το δικαίωμα ενός πατέρα να παίρνει αποφάσεις για το μέλλον των τριών παιδιών του επειδή αυτός τα πίεζε υπέρ το δέον να μελετήσουν για το σχολείο. Τον βιετναμικής καταγωγής πατέρα οδήγησε στο δικαστήριο η πρώην σύζυγός του και το κύριο επιχείρημα που πρόβαλλε εκεί ήταν ότι με την υπερβολική πίεση που ασκούσε στην 13χρονη και την 11χρονη κόρη του, δημιουργούσε στα παιδιά υπερβολικό άγχος και έκανε τη ζωή τους... "εφιάλτη".
Σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν στο δικαστήριο, ο πατέρας που προερχόταν από φτωχή οικογένεια ζητούσε από τις δύο κόρες του να γράφουν αναφορές για το τι έκαναν στην καθημερινή τους ζωή και στην συνέχεια να του τις διαβάζουν από το τηλέφωνο κάθε βράδυ, για να διαπιστώνει το επίπεδο της εκφραστικής τους ικανότητας. Σαν να μην έφτανε αυτό τους ζητούσε να κάνουν εργασίες στο σπίτι, των οποίων το επίπεδο ήταν πολύ ανώτερο απ' αυτό που βρίσκονταν τα δύο κορίτσια στο σχολείο. Περιττό να αναφέρουμε ότι είχε αναλάβει ο ίδιος να διαβάζει τα παιδιά του και ήλπιζε ότι αργά ή γρήγορα θα κέρδιζαν υποτροφία για ελίτ σχολείο της Μελβούρνης.

Ο πατέρας υπερασπιζόμενος τον εαυτό του είπε στο δικαστήριο ότι το μόνο που ήθελε ήταν το καλό των παιδιών του. "Ήθελα τα παιδιά μου να έχουν τις καλύτερες ευκαιρίες και να επιτύχουν στη ζωή τους" είπε χαρακτηριστικά.
Εντούτοις το δικαστήριο χαρακτήρισε την φορτική συμπεριφορά του πατέρα ως λανθασμένη και εκτιμώντας τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στην διαμόρφωση του χαρακτήρα των παιδιών του, του απαγόρευσε στο εξής να αποφασίζει για το μέλλον τους.
Πηγή: newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου