29/1/11

Τακτική υποχώρηση του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα των υποχρεωτικών αποσπάσεων: Δεν θα γίνουν επειδή βρισκόμαστε στο μέσον της χρονιάς!


Χρήστου Κάτσικα
Επιτυχία του εκπαιδευτικού κινήματος μπορεί να θεωρηθεί μια πρώτη μικρή υποχώρηση του Υπουργείου Παιδείας στο θέμα στο θέμα των αποσπάσεων πλεοναζόντων εκπαιδευτικών, από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, σε κενές θέσεις. Με κατεπείγουσα Εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι "οι μετακινήσεις τυχόν πλεοναζόντων εκπαιδευτικών από Περιφέρεια σε Περιφέρειαθα πραγματοποιηθούν μόνο με αίτησή τους, εφόσον βρισκόμαστε στο μέσο της σχολικής χρονιάς"και ότι "τα κενά που αναφέρονται στην εγκύκλιο με αριθ. Πρωτ. 6905α/Δ2/25.1.2010 θα καλυφθούν από αναπληρωτές εφόσον δεν υπάρχει αίτηση ενδιαφερομένου".
Βεβαίως τίποτε δεν έχει λήξει καθώς η υφυπουργός Παιδείας τονίζει ότι δεν προχωρά σε υποχρεωτικές αποσπάσεις "εφόσον βρισκόμαστε στο μέσοντης χρονιάς" που σημαίνει ότι η κατεύθυνση των υποχρεωτικών αποσπάσεων εκτός περιφέρειας παραμένει μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου