29/1/11

Παγώνουν κονδύλια και μαθητές


Από την τσέπη τους αναγκάζονται να πληρώνουν τα έξοδα για τη θέρμανση πολλών σχολείων οι γονείς μαθητών στο Ηράκλειο της Κρήτης, καθώς η καθυστέρηση της καταβολής των απαραίτητων κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές έχει «παγώσει» κάθε δραστηριότητα στις σχολικές μονάδες, με συνέπεια τα παιδιά να κρυώνουν, ενώ υπάρχει ζήτημα ακόμη και με την προμήθεια των απαραίτητων αναλωσίμων για να γίνει σωστά η εκπαιδευτική δραστηριότητα.
Το γεγονός έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε γονείς, μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα συνολικά αφού θέματα όπως η θέρμανση των σχολείων και η αποκατάσταση κτιριακών προβλημάτων δεν αντιμετωπίζονται. Ειδικά στις περιοχές των πρώην Δήμων Τεμένους, Γοργολαϊνίου, Νέας Αλικαρνασσού που πρόσφατα εντάχθηκαν διοικητικά στο Ηράκλειο με τον «Καλλικράτη», τα προβλήματα αυτά κλιμακώνονται με αποτέλεσμα να καταγράφεται έντονα η δυσαρέσκεια του κόσμου σε σχέση με το επίπεδο παροχής υπηρεσιών.
Την ίδια ώρα οι δάσκαλοι του νομού πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο Ηρακλείου, με απόφαση που έλαβε ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλος».
Οι δάσκαλοι διαμαρτυρήθηκαν «για τη μη καταβολή των χρημάτων στις σχολικές επιτροπές με αποτέλεσμα τα σχολεία μας να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές λειτουργικές ανάγκες (θέρμανση, αναλώσιμα, καθαρίστριες κ.ά.)», όπως αναφέρθηκε στην απόφαση του συλλόγου. Η δημοτική αρχή πάντως επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, υποστηρίζοντας ότι μόνο ένα μικρό μέρος σχολικών επιτροπών αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα με συνέπεια να μην μπορούν να αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία.
«Υπήρχε πρόβλημα σε λίγα σχολεία, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της δημοτικής αρχής κινητοποιήθηκαν ώστε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα που προέκυψε με τη θέρμανση στις σχολικές μονάδες.
Πηγή: enet.gr (Γ. Λαμπράκη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου