31/1/11

Κατάληψη για την... εκδρομή


Η άρνηση των εκπαιδευτικών να συνοδεύσουν τους μαθητές στην τριήμερη εκδρομή τους, επειδή είναι αρκετά... ζωηροί, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στις σχολικές αίθουσες του 4ου Γυμνασίου Ευόσμου. Από προχτές το διδακτήριο τελεί υπό κατάληψη από τα παιδιά, που προβάλλουν τέσσερα αιτήματα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η πραγματοποίηση της εκδρομής.
Οπως είναι γνωστό, η Γ' τάξη των γυμνασίων έχει το δικαίωμα να οργανώσει μία τριήμερη εκδρομή, η οποία συνήθως έχει προορισμό την Αθήνα και τη Βουλή των Ελλήνων. Ωστόσο, στην περίπτωση του 4ου Γυμνασίου Ευόσμου (που βρίσκεται στην οδό Χ. Τρικούπη 26) προέκυψε πρόβλημα, καθώς οι εκπαιδευτικοί δεν αναλαμβάνουν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους, οι οποίοι είναι αρκετά ζωηροί, σύμφωνα με στελέχη της εκπαίδευσης.
«Είναι 30 καθηγητές και κάποιοι έπρεπε να συνοδεύσουν τα παιδιά στην εκδρομή», ανέφερε στον «Α» ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Ευόσμου, Αθανάσιος Ποντικίδης.
Η αναστάτωση δεν αποφεύχθηκε στους κόλπους των μαθητών, οι οποίοι επέλεξαν μία ακραία μορφή αντίδρασης, την κατάληψη. Προχτές αποφάσισαν να βάλουν «λουκέτο» στο σχολείο προβάλλοντας τέσσερα αιτήματα, την κατασκευή αίθουσας εικαστικών, την τοποθέτηση πίνακα στην αίθουσα των Γαλλικών, την προμήθεια προϊόντων από το κυλικείο στις κενές διδακτικές ώρες και την πραγματοποίηση της τριήμερης εκδρομής.

«Ζητήθηκε οι μαθητές να συζητήσουν με τους καθηγητές τα προβλήματά τους», ανέφερε ο προϊστάμενος του 2ου Γραφείου της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κλαπανάρης. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι της Ενωσης Γονέων Ευόσμου και του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου. «Οπως προέκυψε από τη συζήτηση, το 15μελές μαθητικό συμβούλιο παρουσίασε ως βασικό αίτημα της κατάληψης την εκδρομή. Τα παιδιά μάς είπαν ότι νιώθουν αδικημένα από τους καθηγητές τους», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Ευόσμου.
Πηγή: Αγγελιοφόρος (ΛΙΝΑΣ ΚΟΪΝΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου