1/2/11

Πρόσληψη 40 4ωριτών μέσω ΕΣΠΑ στα σχολεία. Τι άλλο θα δούμε;


αιρετου Λουκά Καβακλή
ΤΕΤΡΑΩΡΙΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ;
Στην πρόσληψη 40 τετραωριτών( 4 ωρών) εκπαιδευτικών, μέσω ΕΣΠΑ, προχώρησε το Υπουργείο στην Α Αθήνας. Πρόκειται για συναδέλφους Γαλλικών και Γερμανικών. Εδώ δε μιλάμε για ελαστικές εργασιακές σχέσεις απλώς, αλλά για εργασία δουλοπάροικου!!!!
Από ότι φαίνεται το “όραμα” του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι η επέκταση και παγιοποίηση τέτοιων μορφών εργασίας, με τους εκπαιδευτικούς “περιοδεύοντες θιάσους”, τα σχολεία “κέντρα διερχομένων” και τους μαθητές πρώτα θύματα αυτής της στυγνής αντιεκπαιδευτικής και αντεργατικής πολιτικής. Αυτό είναι το “ νέο σχολείο” που οραματίζονται. Φανταστείτε τι έχει να συμβεί με τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολείων και τις συμπτήξεις τμημάτων.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Για άλλη μια φορά στην Α Διεύθυνση Αθήνας οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών μειωμένου ωραρίου μέσω ΕΣΠΑ έγινε χωρίς να συνεδριάσει το ΠΥΣΠΕ. Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά ότι απαιτούμε η τοποθέτηση των συναδέλφων στα σχολεία πρέπει να γίνεται μέσω του ΠΥΣΠΕ και όχι με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης. Αυτό επιβάλλει η ισονομία και η διαφάνεια. Καμιά θέση δεν μπορεί να είναι “κρυφή” για τους συναδέλφους, καμιά τοποθέτηση δεν μπορεί να γίνεται χωρίς να τηρείται η σειρά, με βάση τα μόρια του καθενός, από τον πίνακα, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η θέληση του υπό τοποθέτηση συναδέλφου.

Έγιναν 14 τοποθετήσεις (είχαν κληθεί 16)συναδέλφων Μουσικής μειωμένου ωραρίου (ΑΜΩ), όλοι σε ολοήμερα σχολεία, ενώ υπήρχαν και φυσικά εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά κενά στο πρωινό πρόγραμμα. Σε σχετική διαμαρτυρία μας η απάντηση ήταν ότι δεν προβλέπεται από το ΕΣΠΑ, άρα δεν θα πληρωνόντουσαν οι συνάδελφοι αν τοποθετούνταν στο πρωινό πρόγραμμα!!! Ούτε λόγος να γίνονταν οι προσλήψεις από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.
Έγιναν 10 τοποθετήσεις (είχαν κληθεί 20) εκπαιδευτικών Πληροφορικής, σταγόνα στον ωκεωνό με βάση τις υπάρχουσες ανάγκες.
Για τους Γυμναστές, που υπάρχουν πολλά κενά ακόμα στα σχολεία, δεν έγινε καμιά πρόσληψη αναπληρωτή. Μάλλον επειδή δεν προβλέπονται από το ΕΣΠΑ!!! 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ 
ΘΕΜΑ : Αναμοριοδότηση Σχολικών Μονάδων
Είναι γνωστή η συζήτηση που έχει δει και το φως της δημοσιότητας για την αναμοριοδότηση των σχολείων. Ο αντικειμενικός στόχος του υπουργείου είναι να δυσκολέψουν όσο το δυνατόν περισσότερο οι μεταθέσεις – αποσπάσεις των εκπαιδευτικών. Για αυτό και οι σκέψεις τους για μηδέν μόρια για όσους υπηρετούν στα αστικά κέντρα, για να μην ακολουθούν τα μόρια που έχει πάρει κάποιος εκπαιδευτικός καθ΄όλη τη διάρκεια της εργασίας του.
Στην απόφαση του ΠΥΣΠΕ προτείνεται να παραμείνει η κατάταξη και η μοριοδότηση των σχολείων και νηπιαγωγείων της Α Αθήνας ως έχει και να ακολουθεί η μοριοδότηση τον εκπαιδευτικό σε όλα τα χρόνια εργασίας του.
ΘΕΜΑ : Τοποθέτηση Αναπληρωτή Διευθυντή
Τοποθετήθηκε αναπληρώτρια διευθύντρια στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν Φιλαδέλφειας η μοναδική εκπαιδευτικός, από το ίδιο το σχολείο, που είχε κάνει αίτηση. Υπενθυμίζω ότι δεν υπήρξε κανείς από όσους είναι ακόμα στον πίνακα που να είχε δηλώσει το σχολείο, ούτε υπήρξε ενδιαφέρον όταν προκηρύχτηκε η θέση.
ΘΕΜΑ: Χορήγηση επιδόματος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών
Υπήρξε μια αίτηση συναδέλφου που έγινε αποδεκτή αφού πληρούσε όλα τα τυπικά.
ΘΕΜΑ: Διαθεσιμότητα εκπαιδευτικού λόγω ασθένειας
Υπήρξε μια αίτηση εκπαιδευτικού που έγινε αποδεκτή
ΘΕΜΑ : Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή.
Υπήρξαν δυο αιτήσεις που έγιναν αποδεκτές αφού πληρούσαν τα τυπικά.
ΘΕΜΑ: Ανάθεση κατ΄οίκον διδασκαλία
Υπήρξε μια αίτηση εκπαιδευτικού Γενικής Αγωγής για μια περίπτωση μαθητή που έγινε αποδεκτή αφού δεν υπήρξε ενδιαφέρον από εκπαιδευτικό Ειδικής Αγωγής.
ΘΕΜΑ: Αποσπάσεις εκπαιδευτικών
Έγινε τοποθέτηση τριών εκπαιδευτικών , δυο δασκάλες στο 75ο και 163ο Δημοτικό Σχολείο και μιας αγγλικών στο 11ο Δημ Σχολείο Ηλιούπολης.
ΘΕΜΑ: Προσωρινή τοποθέτηση εκπαιδευτικού
Τοποθετήθηκε εκπαιδευτικός που επανήλθε από διακοπή άδειας άνευ αποδοχών στο 59ο Δημ. Σχολείο Αθηνών.
ΘΕΜΑ: Συζήτηση ένστασης εκπαιδευτικού
Συζητήθηκε ένσταση εκπαιδευτικού για περικοπή μισθού. Το ΠΥΣΠΕ διαπίστωσε αναρμοδιότητα και το θέμα παραπέμφθηκε στο ΑΠΥΣΠΕ.
Λουκάς Καβακλής
Αιρετός εκπρόσωπος
στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας
εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της
Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης
(ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ- ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)
τηλ. 6949294781 www.paremvasis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου