8/2/11

Υποβρύχιες μίζες εκατομμυρίων


Για μίζες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, στην υπόθεση της πώλησης τεσσάρων υποβρυχίων στην Ελλάδα, κάνει λόγο το περιοδικό Der Spiegel. Επικαλείται, μαρτυρίες στελεχών γερμανικών εταιρειών.
Στις υπόγειες διαδρομές μαύρου χρήματος προς πολιτικούς, για την πώληση τεσσάρων υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία  HDW στην Ελλάδα, αναφέρεται σε δημοσίευμά του το περιοδικό Der Spiegel.
Συγκεκριμένα στο τεύχος που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα (07/02) γίνεται λόγος για μίζες 55 εκατομμυρίων ευρώ για την πώληση τεσσάρων υποβρυχίων και τον εξοπλισμό τριών παλαιότερων.
Το περιοδικό επικαλείται τις μαρτυρίες στελεχών των εταιρειών HDW και Ferrostaal στην Εισαγγελία του Μονάχου.
Σύμφωνα με αυτές, δημιουργήθηκε μία ομάδα, η "Team A", η οποία είχε το χρήμα και τη δικαιοδοσία να δωροδοκήσει αρμόδιους φορείς ώστε να κερδίσει η εταιρεία τους την ανάθεση της προμήθειας.

Την υπόθεση ερευνά η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας, η οποία και είχε έρθει σε επαφή με την Εισαγγελία του Μονάχου, πριν από δύο μήνες.
Η συμφωνία που υπογράφτηκε το 2000 και το 2002 μεταξύ της γερμανικής εταιρείας και της Ελλάδας, αφορά τέσσερα υποβρύχια τύπου 214, αλλά και εξοπλισμό παλαιότερων υποβρυχίων. Η γερμανική εταιρεία "Howaldtswerke-Deutsche Werft" (HDW) ανήκει στην ThyssenKrupp.
Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου