23/9/10

Δίκη για το σκάνδαλο των 7 εκατ. ευρώ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα δικαστούν για το σκάνδαλο με το πετρέλαιο θέρμανσης στο ΑΠΘ, ο πρώην πρύτανης του πανεπιστημίου Γ. Αντωνόπουλος κι άλλα 19 άτομα, υπάλληλοι του ιδρύματος, ιδιοκτήτες βυτιοφόρων και εταιρειών διακίνησης πετρελαίου. 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την περίοδο 1999 - 2004, δέκα εκατομμύρια λίτρα πετρελαίου αξίας 7 εκατομμυρίων ευρώ, από τις ποσότητες που προμηθευόταν κατά περιόδους το πανεπιστήμιο, διοχετεύονταν στην αγορά, ενώ οι υπηρεσίες του εξοφλούσαν κανονικά την παραλαβή τους.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, μεταξύ των πράξεων που καταλογίζονται βάσει στους κατηγορούμενους είναι -κατά περίπτωση- αυτές της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, της άμεσης συνέργειας στην παραπάνω πράξη, της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας στην ανωτέρα πράξη.
Πέρα από τον πρώην πρύτανη του Ιδρύματος Γ. Αντωνόπουλο, ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης παραπέμπει σε δίκη επτά υπαλλήλους του ΑΠΘ, όλοι τους μέλη των επιτροπών παραλαβών και προμηθειών, καθώς επίσης 12 ιδιοκτήτες και οδηγούς βυτιοφόρων και εταιριών πετρελαιοειδών.
 Πηγή: alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου