1/9/10

Τα... σκονάκια που έμειναν στην Ιστορία


Ενας... πάπυρος μήκους δύο μέτρων και πλάτους 4 εκατοστών, τυλιγμένος σε δύο ξυλάκια, με πολλή θεωρία και αρκετές ασκήσε ις-υποδείγματα είναι ένα μόνο από τα "σκονάκια" που συγκέντρωσαν εκπαιδευτικοί τα τελευταία 30 χρόνια (από το 1984 ως τις εξετάσεις του περασμένου Μαΐου) και εκτίθενται σε έκθεση που διοργανώνει το τμήμα Οικονομικών του ΑΠΘ. Συνολικά τα σκονάκια που βρίσκονται στην κατοχή των καθηγητών είναι 200, αλλά σε δύο προθήκες εκτίθενται τα 32 πιο αντιπροσωπευτικά.
Πραγματικό... κέντημα χαρακτηρίζεται ένα άλλο σκονάκι τύπου πάπυρος μήκους ενός μέτρου και πλάτους 4 εκατοστών. Ο φοιτητής χρησιμοποίησε πολύ λεπτό ρυζόχαρτο και ραπιδογράφο (ειδικό όργανο σχεδίασης για πολύ λεπτές γραμμές - χρησιμοποιείται από αρχιτέκτονες).
"Η λεπτοδουλειά του συγκεκριμένου παπύρου προκαλεί εντύπωση, καθώς για την κατασκευή ο φοιτητής πρέπει να αφιέρωσε τουλάχιστον 10 ώρες. Εάν τις ίδιες ώρες αφιέρωνε σε διάβασμα, θα είχε καταφέρει να περάσει το μάθημα και χωρίς το σκονάκι", δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Οικονομικών και υπεύθυνος της έκθεσης, Δημήτρης Μάρδας.


"Eυρετήριο"
Εκπληκτοι έμειναν επίσης οι καθηγητές, καθώς εντόπισαν πάνω σε φοιτητή και... "ευρετήριο" για σκονάκια. "Ο φοιτητής είχε τόσα σκονάκια επάνω του, σε τσέπες, κάλτσες, παπούτσια και αλλού, ώστε ήταν αδύνατο για τον ίδιο να θυμάται πού έχει τοποθετήσει το καθένα από αυτά".
Ολα αυτά, βέβαια, συνέβαιναν στο παρελθόν.
Οι φοιτητές έχουν εξελιχθεί, μαζί τους και τα σκονάκια, αφού πλέον γράφουν τα SOS θέματα στα κινητά, χρησιμοποιούν το handsfree και άλλα μέσα.
Η έκθεση φιλοξενείται -προς το παρόν- σε χώρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Ωστόσο, εξετάζεται η μόνιμη μεταφορά της στη βιβλιοθήκη, έτσι ώστε να αποτελεί παράδειγμα προς... αποφυγήν για τους φοιτητές.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου