21/10/10

3η εβδομάδα λουκέτα στο Παιδαγωγικό

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν. Αθηνών, που από χθες περνάει στην τρίτη εβδομάδα «αδυναμίας να ξεκινήσει τα μαθήματά του». Με απόφασή του συνεχίζει την αναστολή λειτουργίας του, ζητώντας παράλληλα από την υπουργό να υπογράψει άμεσα τη διάθεση του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών. 
«Το Παιδαγωγικό Τμήμα αυτή τη στιγμή εκπαιδεύει 2.500 προπτυχιακούς και 800 μεταπτυχιακούς φοιτητές», δηλώνει στην «Ε» ο πρόεδρός του, καθηγητής Αθανάσιος Τριλιανός, και προειδοποιεί: «Για τις ανάγκες αυτού του πλήθους φοιτητών έχουμε μόνο 35 μέλη ΔΕΠ και δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στην πρακτική και τα εργαστήρια, για τα οποία το υπουργείο μάς διέθεσε μόλις πέντε από 36 που απασχολούνταν σχεδόν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αν δεν διατεθούν από το υπουργείο Παιδείας οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας είμαστε αναγκασμένοι να ρίξουμε την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το τμήμα, χρειαζόμαστε τουλάχιστον άλλους 15 δασκάλους και 8 καθηγητές».
Οσο για προτροπή για περισσότερες ώρες απασχόλησης των υπαρχόντων και για αλληλοκάλυψη με άλλα συναφή τμήματα, τίθενται ερωτήσεις: Πώς θα εργαστούν περισσότερες ώρες αφού εκ προοιμίου απαιτείται εντατική απασχόληση καθ' όλη τη διάρκεια της εβδομάδας; Πώς θα ζητήσουν οι νηπιαγωγοί βοήθεια από τους δασκάλους και τούμπαλιν, αφού έχουν διαφορετικό προσανατολισμό;
Πηγή: Ελευθεροτυπία (Α.ΑΝΔΡ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου