21/10/10

Χωρίς δάσκαλο έναν μήνα

"Τα παιδιά μας πάνε κι έρχονται στο σχολείο χωρίς νόημα", τονίζουν οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Ριόλου. Το σχολείο είναι τετραθέσιο και οι τρεις εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να καλύψουν την ύλη όλων των μαθημάτων  «E» 19/10  
Αν και έχει περάσει ένας μήνας και πλέον από την έναρξη του σχολικού έτους, τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Ριόλου, ενός μικρού ορεινού χωριού της Αχαΐας, δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει όλα τα μαθήματα λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού.
Θέλουμε τα παιδιά μας να μάθουν γράμματα και να προχωρήσουν στη ζωή, φωνάζουν οι γονείς των μικρών μαθητών στο Δημοτικό Σχολείο Ριόλου
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αλλεπάλληλες φορές έχει διαμαρτυρηθεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Αχαΐας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν δει δάσκαλο στο σχολείο.


"Τα παιδιά μας πάνε και έρχονται στο σχολείο χωρίς νόημα. Κάθε χρόνο έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Πέρυσι με μεγάλη πίεση ο δάσκαλος ήρθε στα τέλη Νοεμβρίου" τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού, κ. Ρήγας Θανασάς.
Το σχολείο είναι τετραθέσιο και υπάρχουν μόνο τρεις δάσκαλοι, που δεν μπορούν να καλύψουν την ύλη όλων των μαθημάτων.
"Εμείς είμαστε αγράμματοι και δεν μπορούμε να διαβάσουμε τα παιδιά μας. Αν δεν αποκτήσουν βάσεις από το δημοτικό, πώς θα προχωρήσουν αυτά τα παιδιά;" διερωτώνται με παράπονο οι γονείς.
Εντονα αντιδρούν και τα ίδια τα παιδιά, εκφράζοντας παράπονα στους γονείς τους και ζητώντας την άμεση λύση του προβλήματος.
Το αυτονόητο
"Θέλουμε τα παιδιά μας να μάθουν γράμματα και να προχωρήσουν στη ζωή. Ούτως ή άλλως τα πράγματα στα χωριά είναι πολύ δύσκολα πια. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, αλλά το αυτονόητο" λένε οι κάτοικοι του μικρού ορεινού χωριού.
"Το συγκεκριμένο σχολείο το έχουν βαπτίσει ολοήμερο, αλλά μόνο σαν ολοήμερο δεν λειτουργεί. Τα ολοήμερα περιλαμβάνουν μαθήματα μουσικής και χειροτεχνίας, για εμάς εδώ στο χωριό όμως δεν ενδιαφέρεται κανείς. Τα δικά μας τα παιδιά είναι κατώτερα δηλαδή; Γιατί να μην έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα ίδια μαθήματα με τα υπόλοιπα παιδιά που ζουν σε άλλα μέρη" λέει στο "Εθνος" ο κ. Θανασάς.
Πηγή: Έθνος (Λίνα Μπαστα) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου