4/12/09

«Η 6η Δεκεμβρίου μαύρη μέρα στη Δημοκρατία»

«Πέρυσι βγήκαμε στους δρόμους όχι για να κάνουμε ζημιές, αλλά για να διαμαρτυρηθούμε» είπε στην Αννα Διαμαντοπούλου 16χρονη μαθήτρια

Τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τη βία, τις σχέσεις με τους εκπαιδευτικούς, την εμφάνιση στο σχολείο, τη μόδα, το κάπνισμα και δεκάδες ακόμη θέματα έθεσαν χθες στην Αννα Διαμαντοπούλου οι μαθητές του 4ου Ενιαίου Λυκείου Γαλατσίου σε συζήτηση που είχαν μαζί της σε αίθουσα του υπουργείου Παιδείας.
«Πριν από έναν χρόνο ένας αστυνομικός σκότωσε τον Αλέξη. Κάναμε αποχή από τα μαθήματα και βγήκαμε στους δρόμους, όχι για να κάνουμε ζημιές, γιατί δεν είμαστε αλήτες, αλλά για να διαμαρτυρηθούμε. Οι αστυνομικοί, όμως, μας συμπεριφέρονται άσχημα», είπε στην υπουργό μια 16χρονη μαθήτρια, ενώ μια άλλη συμπλήρωσε: «Γιατί τον σκότωσε; Δεν μπορούσε απλά να του μιλήσει; Ενα παιδί σαν κι εμάς ήταν».

Απαντώντας στις απανωτές ερωτήσεις των παιδιών, η κ. Διαμαντοπούλου τους δήλωσε ότι «η 6η Δεκεμβρίου είναι μια μαύρη ημέρα στη δημοκρατία. Η ελληνική κοινωνία αντέδρασε με τον καλύτερο τρόπο στο γεγονός αυτό. Η βία όμως που ξέσπασε στους δρόμους ξεπέρασε τα όρια και τελικά στράφηκε εναντίον της κοινωνίας». Η υπουργός μίλησε με τα παιδιά και για ανάλαφρα θέματα όπως η μόδα.
«Οι καθηγητές μάς κάνουν παρατηρήσεις για την εμφάνισή μας», της είπε ένας μαθητής, για να απαντήσει η υπουργός ότι «δεν μπορούσε να επιστρέψουμε στην εποχή της ποδιάς. Πρέπει να σεβόμαστε το δικαίωμα στην επιλογή».
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου