11/2/10

Μαγνησία: 3.000 οι αλλοδαποί μαθητές

Στους 3.000 ανέρχονται οι μετανάστες δεύτερης γενιάς που φοιτούν στα σχολεία του νομού Μαγνησίας και οι οποίοι μετά την αποφοίτησή τους θα μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια.
Το ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως οι αλλοδαποί μαθητές έχουν ενταχθεί στην ελληνική εκπαίδευση σημειώνοντας καλές επιδόσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία στα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νομού Μαγνησίας φοιτούν περίπου 3.000 αλλοδαποί μαθητές. Από τις τοπικές διευθύνσεις εκπαίδευσης δεν έχουν συγκεντρωθεί στοιχεία που να δείχνουν πόσοι από αυτούς γεννήθηκαν στην Ελλάδα και πόσοι στο εξωτερικό.

Ειδικότερα φέτος φοιτούν στα Δημοτικά 1.588 αλλοδαποί μαθητές αποτελώντας το 13,67% του συνολικού μαθητικού δυναμικού. Επίσης στα Νηπιαγωγεία φοιτούν περίπου άλλοι 400 αλλοδαποί μαθητές. Από τους 1.588 αλλοδαπούς μαθητές στα Δημοτικά οι 1.384 είναι Αλβανοί, οι 96 Βούλγαροι, οι 39 Ρουμάνοι, οι δεκατέσσερις Γερμανοί, οι δώδεκα Ρώσοι, οι επτά Βρετανοί, τέσσερις Γεωργιανοί, από τρεις Πολωνοί, Μολδαβοί, Αυστριακοί, Νιγηριανοί, από δύο Αφγανοί, Σέρβοι, Σκοπιανοί, Γάλλοι και από ένας Ολλανδός, Ισπανός, Τυνήσιος, Ελβετός, Ταϊλανδέζος, Ιρακινός, Ιταλός, Αργεντινός, Αρμένιος, Κινέζος και από τον Αγιο Δομήνικο.
Η εκτίμηση των αρμόδιων εκπαιδευτικών παραγόντων είναι πως σχεδόν όλοι οι αλλοδαποί μαθητές στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου