Θορυβήθηκε από τη... φυγή των μαθητικών εκδρομών στο εξωτερικό (το 48% της Γ' Λυκείου πέρυσι) το εγχώριο επιχειρηματικό λόμπι, που τις θεωρούσε «στανταράκι» για εύκολα και γρήγορα κέρδη.
Και άρχισε η «κινητοποίηση» από επιχειρηματίες της μέρας και της νύχτας -από ξενοδόχους μέχρι ιδιοκτήτες... ξενυχτάδικων- από τη Ρόδο, την Κρήτη, την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και την Κέρκυρα. Ω του θαύματος, ορίστηκε διμερής συνάντηση με τη συμμετοχή της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη και του Γ. Τελώνη, προέδρου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ).
Στα πόδια των μαθητών έπεσαν οι δύο υπουργοί, καλώντας τους να προτιμήσουν τις ελληνικές ομορφιές. Ζητώντας, παράλληλα, καλές τιμές από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Τσιμουδιά, όμως, για το ότι οι εκδρομές στην Ελλάδα είναι αναλογικά ακριβότερες από του εξωτερικού αλλά και για την κερδοσκοπία των επιχειρηματιών, για την οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό το υπουργείο Παιδείας. Και αυτό, καθώς οι εκδρομές «στριμώχνονται» σε ένα μήνα (από 22 Φεβρουαρίου μέχρι 31 Μαρτίου), με αποτέλεσμα η ζήτηση για συγκεκριμένες περιοχές να χτυπάει κόκκινο, δίνοντας τη δυνατότητα στους ξενοδόχους να κρατούν ψηλά τις τιμές. Επίσης, ούτε κουβέντα της υπουργού Παιδείας για το πλαίσιο οργάνωσης των μαθητικών εκδρομών, που έχει εκθρέψει ένα απίστευτο κύκλωμα συνδιαλλαγής, στο οποίο μετέχουν μαθητές, καθηγητές και επιχειρηματίες.
Πηγή: Ελευθεροτυπί (Π. Δ. Υ.)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου